Шафранът е богат на антиоксиданти, което спомага неутрализирането на зловредните свободни радикали, вредите от които се свързват с хроничните заболявания, каквото е ракът.
В лабораторни изследвания шафранът и неговите съставки правят силно впечатление, демонстрирайки избирателност при въздействието си, потискайки растежа на ракови клетки и дори убивайки част от тях от една страна и, в същото време, оставяйки здравите клетки незасегнати.
Също така, отново лабораторни изследвания показват, че кроцинът - основният антиоксидант в шафрана - допринася за по-висока сензитивност и податливост на раковите клетки към химиотерапията и прилежащите ѝ лекарства.
_________
Настоящата публикация е създадена от SLiFFron - Живот с шафран
Продукти с шафран можете да намерите ТУК


Коментари
Публикуване на коментар