Настоящата публикация е проект на SLiFFron - Живот с шафран
Ако искате да се възползавате от шафрана в пълнота, разгледайте тук
Ако искате да се възползавате от шафрана в пълнота, разгледайте тук
Шафранът е богат на антиоксиданти, което спомага неутрализирането на зловредните свободни радикали, вредите от които се свързват с хроничните заболявания, каквото е ракът.
В лабораторни изследвания шафранът и неговите съставки правят силно впечатление, демонстрирайки избирателност при въздействието си, потискайки растежа на ракови клетки и дори убивайки част от тях от една страна и, в същото време, оставяйки здравите клетки незасегнати.
Също така, отново лабораторни изследвания показват, че кроцинът - основният антиоксидант в шафрана - допринася за по-висока сензитивност и податливост на раковите клетки към химиотерапията и прилежащите ѝ лекарства.
Коментари
Публикуване на коментар